3. 2.. 1… GO!

Sista kvällen, taggad. Har precis jobbat sista gången någonsin på Vi Fruängen. Tredje gången gillt får det vara. Får tacka alla för den fina silverkedjan jag fick. Har aldrig haft smycken förut men det blir nog bra.

Efter en över förväntningarna lyckad avskedsfest i lördags, och massa tårfyllda hej då så är det äntligen dags. Saknar er alla redan, fast jag inte ens åkt än. Omställningen kommer nog bli lite småtuff, och jag tror att den första/de första två månaderna kommer bli svårast. Fortfarande handikappad i språket, ingen koll på vart man bör gå och äta, vart man kan handla billigt, inga vänner osv. Men det löser sig.

Planen är varje fall följande, Christoffer från gamla klassen på SU kommer och möter mig i Tokyo direkt på fredag. Han är i Nagano sedan i april och pluggar. Gör lite smygreklam för hans resedagbok och slänger in den bland länkarna där nere. Vi har bokat samma hostel som jag bodde på 2006. Efter helgen så flyttar jag in hos mammas något udda japanska polare fram tills den 8e Juli då jag får tillträde till mitt eget.

Det blir nog ganska bra att bo hos honom, kommer få chans att öva språket. Skolan börjar inte förens den 7e och jag har ett ”placement test” den 3e. Har planerat att rånöta kanji och ord fram till dess. Så att jag hamnar i den bästa gruppen. Ja, jag kommer vara pluggis där nere.

Första helgen nu dock, så ska jag festa sönder mig! Tokyos nattliv lär ju knappast vara lamt. Surfade runt lite på nätet och hitta den här nattklubben http://www.ageha.com/
Klicka och gå in under Facilities och kolla kartan! Det finns en swimmingpool i klubben! Och om det inte vore nog så finns det en strand också! Det är ju bara för skadat, och deras main-floor ser inte direkt illa ut heller. Ska fan dra dit direkt på Fredag, vem bryr sig om lite Jetlag? Senast på lördag varjefall. Har inte varit ute på hur länge som helst så ska bli riktigt kul att ha en riktig Flip-out helg.

Så det är ungefär så det ser ut, eller varjefall vad jag har planerat in nu de första veckorna. Flyget går 14:10 imorgon och jag ska sova nu. Ska hinna med gymmet en sista gång imorgon bitti också.

Nighty

Intro!

Alla som läser det här vet redan vem jag är, men tänkte att man ändå skulle kasta in någon form av presentation då detta blir det första inlägget i vad som kanske kommer bli en historisk blogg. Har länge tänkt försöka sätta igång med skrivandet men det har inte känts riktigt motiverande då jag har haft massa andra saker för mig de senaste veckorna. Men nu har jag köpt en ny laptop, som är nästan fyra gånger starkare än min gamla stationära dator och det är motiverande nog att sätta mig och skriva lite.

Jag har fram tills idag varit iskall, helcool, avslappnad, lugn inför resan. Men resnerverna har tagit över nu och jag har smått panik inför allt. Den enorma processen att ordna alla papper med Blueberry språkresor, STA travels, Japanska ambassaden, CSN, Svenska bostäder osv. är äntligen över och jag tror att det är just därför jag har tid att faktiskt oroa mig. Allt har gått relativt smidigt ändå. Och nu när jag sitter och skriver det här är det mindre än en vecka kvar tills jag åker. 1 helt år i Japan! Det här har potentialen att bli något stort. Eftersom jag inte åkt än men känner för att skriva lite tänkte jag sammanfatta lite händelser som skett det senaste halvåret.

Recap Januari – Juni 2009

Sluta Röka. Efter att ha rökt ca 1 paket om dagen i flera år så kom jag fram till att det kanske inte är så bra att slösa 50 kr * 365 dagar = 18250 kr per år. Och tar man det gånger fem år så har vi 91250! Nästan Hundratusen kronor som bokstavligen gått upp i rök. Surt. Vi får se hur det kommer gå dock, vissa stunder är riktigt fördjävliga, och i Japan så får man ju fortfarande röka på krogen. Men ska ta med mig en bunt nikotinplåster har jag bestämt mig för. Vore ju dumt att halka tillbaka. Jag känner knappt någon alls här i Sverige som röker längre heller. Så man får ju tacka alla motiverande vänner när man hamnat i abstinenspsykos.

Den värsta bieffekten av att sluta röka måste nog vara att man får tillbaka luktsinnet, och helt plötsligt kommer fram till att man gått runt och luktat skit konstant i 5 år. Rök stinker verkligen. Ok ska inte säga att det luktar skit, men det luktar fan starkare än man någonsin kan inbilla sig som storrökare. Man kan ju känna på nästan 20 meters avstånd om någon röker. Annars känns faktiskt allt mycket bättre, det är inget skitsnack att man känner sig piggare, friskare, starkare osv.

Sluta spela FF XI online (i december men stor förändring nog) I klass med World of Warcraft. Ett spel som du inte spelar utan ett spel som spelar dig. Efter att ha samlat på mig 365 dagars (!) playtime på 4 år, alltså i genomsnitt 6 timmar om dagen i 4 år, wtf, var det dags att kasta bort allting. Snacka om att lägga tiden på fel saker. Men jag har varjefall bevisat för mig själv att jag har en enorm drivkraft, gäller bara som sagt att inte satsa den på att samla gear och experience points online..

Slutade lyssna på Kent kom fram till att livet faktiskt kanske ändå inte är mer jobbigt än man själv gör det. Efter att ha tryckt nästa 15 gånger på min Ipod med slumpmässig spelordning och det bara kommit Kent, och jag inte pallat lyssna på en enda låt raderadade jag hela skiten och har inte lyssnat alls på dem sen dess. Även små små förändringar kan kännas stora. Skaffa nytt livsmotto med Alizées J’en ai marre istället.

Jag klarade Investering och Finansieringstentan! Efter att ha haft denna omtenta släpande efter mig i flera år, dock utan att testat att skriva om den, så tänkte jag att det var dags att ta och bli av med den nu. Till min fasa dock när jag kollade på SUs hemsida så hade kursen utgått, och sista tentamensa tillfället någonsin var 18e april. Inga föreläsningar gavs, inga seminarium heller. De som inte klarade kursen nu fick helt enkelt läsa om hela FEK 2 eller komplettera med 2 andra kurser. Ett riktigt mardröms scenario, då detta faktiskt var en rätt svår kurs och jag minndes ingenting från när jag gick den 2006. På kurshemsidan hitta man även resultatet från gamla tentor med skräcksiffror som: 124 deltagare uppnådde följande resultat: VG 3st 2,4%, G 25st 20,2%, U 96st 77,4% (<=7 poäng)

Fick vända det hela till något positivt och intala mig själv att jag fick chansen att bevisa för mig själv hur grym jag egentligen är på det här. Den här gången hade jag ju faktiskt ingenting som skulle störa mig från att plugga. Så skaffade boken på 1300 sidor, Corporate finance av Berk, DeMarzo (om ni behöver något riktigt kul att läsa), skrev ut de 150 sidorna föreläsningsanteckningar som låg på nätet och satte mig och systematisk plöjde igenom allt på en månad. Ni skulle sett hur det såg ut här dagen innan tentan. Samtliga kaffekoppar odiskade, pizzakartonger överallt (hemkörning, spara tid), papper överallt.

Jag var inte ens nervös när det väl var dags att skriva, kändes som att sitta med skottsäker väst och se alla runt om kring en i tenta salen sitta och vrida nervöst på sig. Skrev 14/15, och kom 3a av 87 pers på resultatlistan, så bra kommer jag nog aldrig skriva på en tenta igen. Kommer aldrig glömma det jag pluggade då, efterfesten dock, minns jag absolut ingenting av, och normalt brukar det vara tvärtom.

Sen klarade jag även mina övriga poäng den här terminen och kan nu plocka ut en högskoleexamen om jag vill. Men tanken är att gå 2 år till när jag kommer hem och få ut en Civilekonomexamen, inriktning finansiering. Så det så. Jag är nästan redan tagga att göra det.

Börjat träna. Tvingade med Danis till gymmet, blev en riktig hit. I två månader har vi tränat i stort sett varje dag. På senaste har det blivit två gånger om dagen. Frukost hos honom klockan 5:30, tåget till skärholmen, jogga till Heron City. Framme vid Sats då det öppnar kl 6:30. 40 Minuters pump, så att Danis hinner till jobbet i tid. Senare ses direkt när han slutar vid 17 och köra nästa pass. Riktiga rutiner, riktigt kul. Måste fortsätta träna i Japan. Vi har slagit vad om att vi ska fixa 100 i bänkpress när jag kommer hem. Får se hur det blir med det... Men det här är varjefall första gången jag verkligen verkligen kommit igång med att gymma. Har mest tyckt det är trist förut, och hade det som kompletterande när jag tränade Kung Fu förut. Men lika bra att skaffa en riktigt grym kropp nu medan man är ung. Sen är det försent!

Självklart har det hänt massa andra saker också, men det här var de första grejerna som dök upp. Det är varjefall med ett riktigt gott humör jag åker ^^

RSS 2.0