People dropping like flies!

Sammansättningen av folk i huset har förändrats. Vi är nu 6 tjejer och 2 killar. Love Hina. Urashima Keitaro desu! Hinata Inn. Jag, två koreanskor och 6 japaner. I veckan åker en av koreanerna hem och en ny japanska flyttar in. Har nydligen också infört en ban på engelska i huset.

Poängen är inte hur grymt det är att bo på det här sättet, utan att mina två fransmän har stuckit. Bab har dragit till Paris i väntan på att se om han kan få sitt visum förlängt. Laur har skaffat rum genom Tokyo University.

Samtliga ur JLSP gänget (De som jag drog till Yokohama, Okinawa, Kamakura och ett antal Barrundor med etc) åker hem. En termin går brutalt snabbt. Precis innan min födelsedag också.

Simon fick inte igenom sin ansökan om att stanna en termin till. Svor högt när jag läste det

Även några ur min klass åker hem efter den här terminen, men det gör inte så mycket om jag ska vara helt ärlig.

Men mitt äventyr fortsätter!

Vi är självklart inte tillbaka på noll, men vi har fallit minst 25 man kort. De japaner jag umgås med, vilket faktiskt inte är alldeles för många, är ju självklart kvar. Men, då jag bara har skola 9-13 och de flesta japaner arbetar 7-24 kommer jag behöva utöka umgängeskretsen nu igen.

Så som en bra kickoff till det hade Boarderless Tokyo, hyresgästföreningen, festival i söndags. Jag klarar av att snacka utan problem nu med folk som inte kan engelska, så länge som de anpassar sig lite. Dessutom är mitt självförtroende högre än någonsin, så det ska bli riktigt spännande att se hur den här resan ska fortsätta. Och vips blev man inbjuden till en skidutflykt i Nagano i december.

Nästa helg ska jag dra på Rave. Har inte varit på någon sådan fest sedan sommaren 2008, och innan det så var det säkert 1-1,5 år sedan också. En lineup som föll mig i smaken också. Alla kör Live!

Följande album laddade på I-Poden för genomgång inför nästa helg.

Space Buddha - Storm Reaction, Full Circle, No Shields
Void - Punishment, The Angry Brigade
Sun Project - X Black Album

Jag vill att Space Buddha ska spela: Storm Reaction, Exceptional Insight, World Domination, Walk truh Time. Void ska spela: The Creator, Burning up, Machine, Energize, Master Blaster, ni kan skippa den nya skiten =D.
Sun Project måste spela Dance of The Witches! Och inte den nya skitremixen utan den som är på Macrophage cdn!

Detta blir ett solo mission då jag inte lyckades övertala någon att haka på en sån här fest. Men det ska bli spännande!

Helgen efter det är JLPT (Japanese language proficiency Test) och vissa pluggar som djur inför detta. Somliga i klassen går på nivå 2, Christoffer, som mer eller mindre har försvunnit skriver också nivå 2.
Jag pluggar också som fan nu för tiden, men jag pluggar för att det nu är mindre än 1 månad kvar tills Final Fantasy 13. Är lite över 20 timmar in i Tales of Vesperia nu men jag måste erkänna att jag tappat bort mig helt och hållet i handlingen nu. Men jag förstår varjefall att några är onda, några goda, och vi ska rädda världen!!!



Klaga ALDRIG på 50öringen igen!

Japan må vara modernt i all ära, men när det kommer till att betala med kort kan jag tänka mig att jämställa det med Afganistan inte skulle vara att hamna helt fel. Man betalar helt enkelt inte med kort i det här landet. I Sverige har jag sällan mer än 100 kr i plånboken. Jag köper till och med kaffe på pressbyrån med kort. Min plånbok rymmer inte heller särskilt mycket mynt så det har blivit att man dumpat all växel i en tom kaffeburk. Detta har tillslut blivit 3 helt fulla burkar. Jag har nu i cirka 1,5 månads tid kämpat för att göra mig av med alla dessa mynt. Jag har kommit långt, men det som finns kvar på bilden är vad som finns kvar idag.

Nu kommer denna pest i 1yennare, 5yennare, 10yennare, 50yennare, 100 yennare och 500yennare. Jag menar kom igen? Sedlarna finns i 1000, 5000 och 10000. Hur mycket är då egentligen denna 1yennare som vi har ett eget mynt för värd???

1 Japanese Yen = 0.07705 Swedish Krona! YES!!!
Det måste varit något riktigt oöverträffat geni på japans centralbank som kommit fram till att detta mynt faktiskt behövs.


Nikko - Från sandstrand till höstdal 2/2

Fredagen den 13e (woo)

Jag förlorade min vapendragare den här dagen då han låg däckad i bussen hela dagen.

Jag såg mer sliten ut än jag kände mig, mest pga av att jag gick och la mig vid 4 och gick upp vid 7.

Badade Onsen igen på morgonen men det räckte inte för att få den pigga looken tillbaka.




Vi spenderade drygt 3 timmar på att gå runt fritt här. Käkade lunch. Vädret ser skit ut på bilderna men det regnade faktiskt knappt, japaner är allergiska mot regnvatten och använder sina paraplyn även om det inte regnar. Bara så att de ska slippa få de där dropparna på sig som faller medan man fäller upp ett paraply när det väl börjat regna. Dessutom är jag klockrent smart och hade med mig långkallingar och underställströja. Så inga problem för mig inte.

Sen bar det av hemåt. Igår slappade jag och spelade spel mest, kollade på X-Men Wolverine. Idag har jag blivit inbjuden att gå till kyrkan med 2 tjejer i min klass. Men jag tror nog jag står över det, inte riktigt min grej va.



Nikko - Från sandstrand till höstdal 1/2

Skolutflykt 12e-13e November
Destination: Nikko, 2-3 timmars bussfärd norrut. Känt för sin Natur, varma källor, vattenfall, Shrines, Tempel, Apor (såg inga) och så vidare.

Utsikten från hotellet. 紅葉 紅葉 紅葉 紅葉 紅葉 紅葉 紅葉 紅葉 紅葉 紅葉
Verkligheten var snäppet rödare. Fan hatar min kamera. Vill ha en grym kamera.


Skolan, fast alla fick inte plats på bilden.

Efter att ha checkat in drog vi på en promenad upp i bergen.

Det svenska gänget. Tjejen i mitten är lärare på skolan och har bott i Sverige i lite mindre än ett år.


Det var inte helt lugnt att gå över den här bron. Det skakade som fan ute på mitten.


Toppen av utsiktsplatsen. Nu har ni fått en idée om översikten. Nästa inlägg blir det lite mer inzoomning på vad som faktiskt finns i de här skogarna.


Middag följt av massa lekar.

Om ni undrar varför hälften av alla har samma kläder så är det för att det är hotellts badkläder. Hotellets utomhus Onsen. Tog ett bad efteråt. Egentligen är det alldeles för varmt för mig, men jag kanske bara är klen. Får oundvikliga associationer till Love Hina, vilket är en av de få animeserier jag sett. Det är mycket som påminner om den serien här, mitt boende påminner mig lite om Hinata Inn, fast vi inte har någon varm källa där. Och det där får jag hoppas att ingen får för sig att översätta. =D

Sen var det fest. Stor fest. Hela skolan söp ner sig. Redan vid 16 innan maten hamnade vi i ett rum där vi gav vissa uppskattningsvis 2-3 timmar till innan de skulle slockna. Min klass är dock tyvärr inte så himla action. Så då vår skola hade 3 våningar av hotellet och en jättebalkong länkar ihop alla rum på en våning så bestämde sig jag och Tobias för att glida från rum till rum bara hela kvällen. Det var en riktigt lyckad kväll, för mig. Till och med jag blev mycket WTF över hur skadat mycket vissa drack. De flesta var människor jag inte sett tidigare på skolan heller. Lärarna söp också ner sig totalt. Var riktigt underhållande.


Av alla fylleskallar dock, så vann Tobias, med hästlängder! Fast då hans pappa hittat min blogg besparar jag honom alla bilder!

Mwahahaha. m(^_^)m

A trip to Okinawa 3/3


Dag 2: Börjar med att glida ner på stranden. Ensam. Folket antingen sover eller promenerat till en utsiktsplats cirka 30 minuter bort.


Jag har haft så himla mycket tankar sedan jag kom till Japan. Egentligen har jag haft en flod av negativa tankar i mig de senaste fem och ett halvt åren. Hade egentligen tänkt skriva av mig en hel del i det här inlägget. Men det är inget man gör på 10 minuter. Det kräver tid, eftertanke och noggrannhet. Men någonting hände på den där stranden. Det känns som som ett långvarigt inre krig fick ett slut. Med en krossande seger. En överväldigande känsla. Jag har kommit fram till så himla mycket på senaste.

Lyssnar igenom hela nya Kent plattan på stranden. Varje citat får direkt en mening, allt passar in så bra. Den är grym, den fick mina 90 kronor på ITunes store som stöd. Nya tankar, nya associationer!

Det är lugnt om ni bara tycker det låter knäppt, jag har inte blivit knäpp, i varje fall inte värre än vanligt. Ska utveckla det hela sen, men nu vidare till vår Okinawa resa.

Efter stranden mötte jag upp resten av folket och vi åkte till Ryukyu Mura. En gammeldags traditionell by.




Japanenglish for the win! Habu är en sorts orm. Det ska stå The habu swallowed a cat.

Efter detta 1,5timmars taxi igen till ett slott som jag faktiskt inte kommer ihåg namnet på. Trots att det är ett världsarv.


Det var inte direkt en mega hit. Men allt kan ju inte vara det heller.

Detta följdes av middag och en promenad på International Street.

Och som avslutning ännu en solnedgång.



Pluggade hela flygresan hem. Var hemma igen runt midnatt och somnade direkt.

Spikade 97/100 på Kanjiprovet dagen efter. Spikade 96/100 på Grammatikprovet igår.

The conquest of Japan har bara börjat. Ska rensa hela den här jävla ön innan jag åker hem! Imorgon åker jag till Nikko i 2 dagar med skolan. Laters!





A trip to Okinawa 2/3


10 tappra krigare ger sig an Okinawa för en helg. Med en solklar ledare vid namn Ryosuke som planerat hela resan in i minsta detalj.

Det här är vad jag kallar det japanska sättet att resa. Ni har säkert sett dem i Stockholm, de anländer med en buss, väller ut i klunga, spenderar 10 minuter på att fotografera, för att sedan återvända in i bussen och åka vidare till nästa stopp. Det är japaner.

Jag vet inte riktigt om det här faller mig i smaken på längre resor då jag tycker det känns mer kvantitativt än kvalitativt. Vi hann mer eller mindre resa runt hela huvudön på 2 dagar. Jag hade gärna haft mer "softa på stranden" men då hade jag samtidigt inte sett alla dessa häftiga platser så det väger upp.

Detta är tänkt att bli lite mer av ett bildkollage än en text men vi får se hur det slutar.

Skolkade sista lektionen i fredags och åkte och mötte upp resten av sällskapet i Ichigaya. Vanliga lättsamma avslappnade stämningen. Flygresan som vilken flygresa som helst.

Det har blivit kallt i Tokyo de senaste veckorna, säkert inte lika kallt som i Sverige, men värmen när man klev av på Naha airport var välkommen.

Från flygplatsen åker vi en timme med taxi ungefär för att komma fram till hotellet. Stannar till vid en convenient store och fyller på med dryck och mat. Jag hade absolut inga förväntningar på hur vi skulle bo, men när vi anländer är det till min förvåning ett riktigt mäktigt hotell. Så vi kände oss faktiskt lite som luffare som kom med massa matkassar.

Efter att ha checkat in och gjort oss hemmastadda så gav vi oss ner på stranden. Det var sent, jag var trött, stod över spriten, och gick och la mig långt långt innan de andra. Blev ändå brutalt väckt när de klumpade in vid 3 på natten. Orkade inte säga något tills att någon efter ca 15 min i rummet säger att vi borde vara tysta för att någon faktiskt sover i rummet. God morgon liksom. Vi hade ändå en lång dag framför oss.

Lördag 7e November

Snorkling
Upp, massiv frukost, iväg. Vi ska snorkla! Jag har aldrig gjort det förut! Våtdräkt, simfötter, cyklop. Vad skum uppfattning man får under vatten när det gäller avstånd. Har aldrig tänkt på det förut. Vi började simma inne i en lagun, ut i havet, längs klipporna, fram till trapporna upp. Kungligt! Dessutom fick vi något rosa godisliknande som man matade fiskarna med. Sekunden man släppte det i vattnet framför sig kom 100 fiskar från ingenstans. Alla möjliga varianter. Min favorit fisk var typ 30 cm lång, 1 cm bred, och med 10 cm lång mun. Såg riktigt korkad ut. Finns inga bilder från det här, av uppenbara anledningar.

Manzamou
Efter snorklingen begav vi oss upp på klipporna med hjälp av taxi. Detta är mer eller mindre bara en utsiktsplats, en promenadsträcka med fin utsikt.





Alla har sett Karate kid antar jag. Det här är i varje fall ön Mr Miyagi kommer ifrån, så kändes lämpligt att köra en pose.



Ocean Expo Park
Sen for det vidare i säkert en timme eller något till Ocean expo park där alla gjorde lite vad de kände för. Jag gick i varje fall på Delfin show, Akvarium, Emerald Beach, och såg solnedgången vid Sunset Plaza.


Har sett Delfiner förut men jag blev verkligen förvånad över hur högt de hoppar.



Har aldrig sett sjöstjärnor förut. Och det var ju inte speciellt mycket att se heller. De bara låg där helt hjärndöda.


Och bara för Mark ett besök i Korrolka tunnel.

Har varit på akvarium förut. Tycker inte det är något märkvärdigt. Men den sista montern här, fick nog alla att tappa hakan. Det är det absolut största monstret jag sett i hela mitt liv. Så stor att den till och med hade andra fiskar på ryggen som åkte snålskjuts



Den absolut största fisken jag sett i hela mitt liv.


Efter gick jag och Simon ner på Emerald beach och tog lite kort och snackade lite allmänt om allt möjligt.


Sedan vidare till Sunset plaza och såg solnedgången



Santorinis solnedgång 2004 är slagen!

Efter detta samlades vi igen, och åkte hem. Jag bangade på partyt den här kvällen också. Mina tankar är någon annanstans. Har ingen lust att dricka. Pluggade istället. Somnade tidigt. Hade bestämt mig för att gå ner på stranden dagen efter på morgonen innan vårt schema började 09:40.



A trip to Okinawa 1/3

Be right back! Tar lite semester i semestern. Hemma söndag natt, och den här gången ska jag se till att orka skriva något om det hela.


RSS 2.0