Did some TV

Yeah, spelade in lite TV för Tokyo TV förra fredagen. På fullt allvar! Dessutom fick jag en fin summa pengar för det hela. Och det är inte någon skitkanal heller direkt. Kommer bli ett inslag i ett program som Takeshi Kitano har. Medverkat i bl.a Battle Royal.

Den 27e november, klockan 22 kommer man kunna se mig springa runt på ett dagis och snacka japanska med småbarn, och sjunga barnvisor. Skadat minst sagt. Syftet med det hela vette fan. Skämma ut sig? Lite kanske. Men vem bryr sig när man är på andra sidan jorden. Det finns ju dock en risk att det hamnar på Youtube...

Tokyo Platinum känns inte helt omöjligt längre. Har hela trophy listen i huvudet.

- You participated in a Japanese TV show - 09-10-23 9:45

Ayumi Hamasaki Live

Jag tänkte börja det här inlägget med ett simpelt fakta. Jag diggar inte J-Pop och jag har verkligen gett det ett försök nu. Dock var konserten helt strålande, och hade jag inte skrivit det här så skulle ni säkert gå att missta mig för ett mega fan.

Briefing:

Date and Time: 22a Oktober 2009, 18:30.

Area
: Kokuritsu Yoyogi Kyougi Jou 国立代々木競技場

Target: Ayumi Hamasaki 浜崎あゆみ

Party: Alliance of 13000 people

Tillsammans med en allians på ca 13000 pers marscherade vi i torsdags kväll mot Yoyogi och tog oss an Ayu. Mitt humör är på topp, och alla andras också för den delen.

Ayumi är rätt så fascinerande. Hon har gjort det de flesta västerländska pop-artister gjort, utan att (varjefall synbart), gått ner sig på droger eller varit tvungen att riva av sig ett plagg per år för att få sina fans att stanna kvar. Så även fast hon kanske är en fallande stjärna just nu, så är det med en karriär bakom sig som är längre än de flestas. Speciellt i Japan där kändisar tenderar att vara kända i ett par månader innan de försvinner spårlöst och ingen minns dem.

Energin den här lilla kvinnan utstrålar på scen är helt enastående. Det spelar mer eller mindre ingen roll när man är där om man tycker musiken är speciellt bra eller inte. Konserten är en show i sig. Tillsammans med alla hyperhängivna fans är det omöjligt att inte le och gunga med. Efter att ha kört 2-3 låtar som jag inte kände igen drar Evolution igång! (alla videos är från äldre konserter då det inte finns några uppe än från denna konsert)

Evolution

Kollar runt om kring mig, tjejgänget till vänster bölar, tjejgänget till höger bölar, Biffkillen bakom mig bölar. Jag bölar inte, så illa är det inte, men jag sjunger med för allt jag är värd i början! Sen går det inte att hänga med, det går alldeles för fort. Däremot så skriker jag högre och högre för varje WooHHHYeah som kommer.

Blir tvungen att pusta ut lite efter den här låten. Knäcker en till insmugglad öl. Njuter allt vad det går.

Konserten rullar på. Stämningen stegras låt efter låt. Det hela når till sist sitt klimax med Boys n Girls. Jag var nästan säker på att den här låten skulle komma så hade tjuvkikat lite på den innan. Dels för att publiken är med o sjunger mer eller mindre hälften av låten. Dels för att det verkar vara en riktig klassiker, men vad vet jag.

Boys n Girls

Det blir inte mer "Genki" än så här. Det går liksom inte. Det kan inte bli mer Genki än det här! Det är så glatt, så positivt, finns inte en enda negativ vibb i luften. Så bekymmersfritt.

Efter det här följer ett långt långt mellansnack. Det behövdes. Publiken varvar ner. Alla behöver det! Men det går inte riktig. Mangifik avslutning blev det varjefall. Hade för mig att hon körde To Be mot slutet men det gjorde hon tydligen inte. Får skylla det på att jag faktiskt har fantastiskt dålig koll på Ayus diskografi.

Men jag delar med mig av den låten ändå, jag hade velat höra den ändå, nu när jag efteråt har lyssnat på den x antal fler gånger. =)

To BE


Bara att ta i så hårt det bara går, enda från tårna, och sjunger allt man är värd!
3:21 och framåt. Låt oss sjunga ihop!!!

Kimi ga mitsuketa hiroku mo nai konna michi de
Kimi ga mitsuketa hiroku mo nai semaku mo nai konna michi de dou ni ka shite
Kimi ga hitori migakiageta

Kimi ga ita kara donna toki mo waratteta yo
Kimi ga ita kara donna toki mo waratteta yo naite ita yo ikite ita yo
Kimi ga inakya nani mo nakatta

Vägen du fann är inte bred!
Vägen du fann är varken bred eller smal, men på något sätt, genom att finna den!
Har du ensam fått mig att skina upp/lysa upp!!

När du fanns här så skrattade jag
När du fanns här så skrattade jag, grät jag, levde jag!
När du inte är här, så finns ingenting!!!

Eller något sånt! Fan vet jag, det är inte helt galet varjefall!!! (Migakiageta vet jag inte riktigt hur man ska översätta. Det blir ordagrant att ge en polering.)=D


Min slutsats är varjefall att Ayumi kan sänka en hel allians.




Matane!!!

Tales of Vesperia

Jag har slösat en förmögenhet den här helgen. Det var värt det.


Men jag har mina insparningsknep =D

Det händer ALLTID någonting

Fredag (9/10)
35 pers av blandade nationaliteter kör en "All you can drink/eat" i Shinjuku.
Bilder finns på Facebook

Lördag
Vaknar på okänd ort, åker hem, spelar spel och är allmänt degig. Hänger i huset hela dagen. Snackar med alla som kommer och går

Söndag
Drar en båttur från Asakusa till Odaiba. Lyckas inte riktigt fånga verkligheten på bild.


Måndag
Lämnar Tokyo för Yokohama för en dag och knallar runt i China Town och går på den stora Oktoberfestivalen.
Jag är riktigt possitivt överraskad över Yokohama. En riktigt trevlig stad. Varjefall det lilla jag han se. Fast jag i och för sig såg allt från toppen av det jättelika Parisehjulet. Vi kommer lätt dra dit när ni kommer hit grabbar.

Photo: http://tokyobling.wordpress.com/2009/07/15/night-and-day-in-yokohama-minato-mirai/
Fler bilder finns på facebook.

Tisdag
Första dagen i skolan sedan jag gått upp en klass. Ny lärare, ung, lärar-looken. Glasögon och så vidare, ni vet vad jag menar. Hon verkar riktigt bra varjefall, sträng utan att vara alldeles för läskig.
Efter skolan, gymmet . Efter gymmet, förhandsbokar FF13. Den snälla Japanen i kassan förklarade tre gånger minst att spelet inte vara på engelska.

Onsdag
En an våra fransmän flyttar ut. Avskedsfest i huset som jag missar då jag är på middag i Nakameguro. Väl hemma glor jag på film med R fast det är alldeles för sent egentligen. En film på franska, med japanska undertexter. Blev lite svårt att hänga med, vilket jag aldrig skulle erkänna, så körde en fuling och gick upp på rummet snabbt och läste igenom handlingen på IMDB. Man får ju inte vara dum. Maskerade det genom att samtidigt byta till mjukisar och t-shirt.

Torsdag
(Idag (15/10))
Skola, plugga, gymma. Flyttar till rummet bredvid, alltså fransmannens gamla rum. Ett mycket, mycket bättre rum. Börjar ge seriösa engelska lektioner mot rättning av mina egna läxor.

Det är väl mer eller mindre det som har hänt sedan senast. Både Fredag, Söndag och framför allt Måndag förtjänar egna inlägg. Men intresset för att skriva går väl lite hand i hand med folks intresse för att läsa. Simon har skrivit om måndagen dock. http://tokyorus.blogg.se/ inlägget med rubriken "Now and then, Here and there" Ta en titt på bilderna åtminstånde. Yokohama at it's prime.

Nu måste jag sova. En ny fredag väntar imorgon.







Today, We could see Mt. Fuji



I dag skulle skolan ha börjat igen. Men lektionerna blev inställda på grund av att tyfon nr 18 skulle lamslå staden. Detta blev inte riktigt fallet, då det blåste och regnade utav helvete hela natten, för att sedan klarna upp och bli en av de finaste dagarna sedan jag kom hit. Så man får väl tacka för en gratis dag.

Höstlovet har varit en total nerväxling i action-nivån från de förra loven. Mer eller mindre en cirkel som bestått av att vakna sent, ta en kaffe och se när Liu får stryk i Soul Calibur 4 online. Fixa lunch, dra till Starbucks och plugga. Hem igen, byta böckerna i väskan mot träningskläderna och kila till gymmet. Köra passet man känner mest för, har inte orkat följa det vanliga schemat den här veckan. Hem igen, middag. Glo på film eller TV med Rishun när hon kommer hem. Medan man gör det brukar resten av folket droppa in. När alla gått och lagt sig tar jag mina grymma Sony hörlurar och bänkar jag mig framför TVn och spelar PS3. På de här sättet har en vecka flytit på utan att jag ens märkt det. Det har varit riktigt skitväder hela lovet faktiskt. Regn, molnigt, skräp bara helt enkelt.

Förutom just idag då, då tyfonen blåst bort all smog och avgas, och vi fick klar sikt hela vägen till Mt. Fuji från Roppongi Hills!


Lite framtidsplaner: Ayumi Hamasaki konserten, Oktober festivalen i Yokohama, En helg med paraplydrinkar och sandstränder i Okinawa.


Tokyo Game Show, Efterfesten, Efterskalven Del 3/3


Lördagen den 26e september, kvällstid.

Jag har varit på TGS, jag har besök, jag har klarat terminsprovet (fast det visste jag inte då), så pass på det här med färre izakayor och klubbar. Ikväll kör vi Nomihodai till döds, rakt in i helvetet, alla är helt överrens, ingen fråga om saken.

Ville dra Christoffer till någon lite mer speciell Izakaya som The Lockup då sådant inte verkar finnas i hans stad. En Izakaya inredd precis som ett fängelse där man blir fastkedjad och dragen till sitt bord när man kommer in. Men då detta ligger i Ikebukuro och folk ville ta sig hem med sista tåget blev det vår kära vanliga Izakaya i Kinshicho. Det faktum att ingen hann med sista tåget ändå kunde man väl räknat ut innan men det blev billigare om inte annat. 150kr drick så mycket du vill i 90 min.


Detta blev en av de roligaste utekvällarna sedan jag kom hit. Inte för att det hände något spektakulärt eller så, men stämningen var perfekt.

Vi missade tåget med en minut och vissa körde vidare med karaoke. Christoffer, Ichiro och jag tog en taxi hem, då de skulle på TGS igen dagen efter, och jag skulle på musikal och ville se fräsch ut.

Väl hemma däckar de två andra men jag sätter mig och gamear Christoffers PS3a med fransmännen och Liu då detta är sista gången jag får chansen att spela den.

Efterföljande effekter: Gick och köpte PS3 åt huset dagarna efter. Efter att ha lirat lite i helgen kändes det helt klart som ett måste. 2 kontroller och Soul Calibur som är det stora favoritspelet hos alla här. Kunde utan problem synca mitt EU konto på en JP PS3. Har bett morsan skicka hit mina spel. Har infiltrerat den japanska PS Store. Ska fixa mitt Wipeout HD till 100% igen, Fury är för grymt. Men vem fan har mitt Resident Evil 5? Det är rätt whatever egentligen.

Detta avslutar min TGS rapport, hoppas ni som läst den tyckte det var underhållande. Nu blir det inga mer spelinlägg på ett bra tag.

/End

Tokyo Game Show, Main Event! Del 2/3


Lördagen den 26e september, D-Day
(vissa bilder går att klicka på för förstorning)


Det tog en fruktansvärd hemskt jäkla otrolig tid att få ihop det här så fy på dig som ninja läser den här gången utan att kommentera! Och läs del 1/3 nedan innan ni läser det här =)

Vaknar, första tanken: Är jag bakis? Känner efter, ingen baksmälla! Great!

Upp, kaffe, iväg! Schwoooooom

Möter upp Tobbe och Sebbe vid Tokyo station. Tåget tar kanske en halvtimme ut till Kaihin Makihari. Då åker man förbi både Ageha, Ikea och Disney land på vägen. Humöret är på topp.

Väl framme var det bara att följa strömmen med folk så det var inte några problem att hitta direkt.


Kö Kö och åter kö. Tror inte det tog mer än 50 Min att ta sig in dock. Gjorde ett försök att skriva det här inlägget kronologiskt men det var bara att ge upp. Så det får bli i form av uppspaltad fakta helt enkelt.

Part 1) The Games!

Närvarande: Square Enix, Capcom, Konami, Sega, Microsoft m.fl.
Frånvarande: Nintendo (horungar) Deras DS är ändå så stor här att de kan skrota Wii och ändå sälja mer än alla konkurrenter tillsammans. För alla japaner äger en DS, lika naturligt som att varje hushåll har en TV.

Square Enix

Lägg märke till jätte chocobon i taket. Att Square Enix (SE) skulle vara mässans höjdpunkt för mig var ju ganska lätt förtippat. Det fanns tyvärr dock inte speciellt mycket att göra hos SE, vilket var lite utav en besvikelse. Det mesta krävde biljetter som man var tvungen att köpa samma dag på mässan. Och dessa var redan slut då vi förstått det. Men det gjorde inte alldeles för mycket.

Final Fantasy 13 fanns spelbart om man var bland de tursamma som hade biljett. Biljetterna hade en avsedd tid, och var därför väldigt begränsade. Men hör och häpna, man fick spela igenom ett helt demo (20-30min!)
Det var dock inga problem att se på, och jag stod tillsammans med Tobbe på första parkett och kollade när någon förvirrad japan kämpade sig igenom hela demot. Mina förväntningar på FF13 har gått från måttliga till "det här kommer bli det bästa FF någonsin" på bara någon vecka. Det är något så brutalt brutalt snyggt. Jag vet inte vad de mixtrar med för super HD kablar på den här mässan men det är så mycket snyggare nu än det är på de trailers som ligger på nätet sedan gammalt. Odin var spelets "my shock" moment, då han skiljer sig rätt avsevärt från de förra spelen. Men jag lämnar inga spoilers.


Hade verkligen behövt fräscha upp mig med ett FFXIII Elixir vid dagens slut. Tyvärr var de inte till salu.

Bredvid SEs bås fanns även mässans största skärm, där det spelades en blandning av trailers. Packet människor framför den får mig att dra likheter till hur det skulle se ut om ett UFO landade på jorden. Alla står och tittar up, uppspärrade ögon till max, munnen vidöppen. Ingen blinkar ens för att man inte vill missa något, samtidigt som ingen verkar tro sina ögon. Vi stod säkert totalt 2 timmar minst framför den här skärmen vi också och bara stirrade rakt ut. Den nya 13 trailern gav nästan mer hype än att titta på själva spelet in action.

Tyvärr verkade SE bestämt sig för att inte visa något från 14. Vilket sög. Vilket visade sig vara fel! På slutet av dagen hamnade jag och Tobbe åter igen framför denna jätte display, och då dundrar världens FFXIV trailer igång. Premiär på game show. Världens surround, FFXI i high tech grafik. Jag förstår inte riktigt hur det här spelet ska funka, då det är minst lika snyggt som 13 men ändå ett MMORPG! Jag är hypad dock, och hela FFXI gänget lär ju återförenas dagen det släpps.

Det var när jag stod och glodde på den här trailern det slog mig att man kunde springa bakom skärmen och fotografera folket som står och glor. Bara för att demonstrera vad jag menar:


SE visade upp ett antal spel till men jag har skrivkramp.

Konami

Metal Gear Solid: Peace Walker. Då detta är ett PSP spel är jag inte alldeles för intresserad. Men trailern är grym. Annars hölls det massor av föredrag av Konami. Men det var inget jag lyssnade på då jag ändå inte förstod något.

Microsoft XBox 360

- I didn't bother.

Capcom

Lite Street Fighter. Lite Resident Evil Darkside Chronicles. Lite annat.
En Street Fighter 4 turnering hölls som vem som helst fick delta i. Grymt. Men jag deltog inte för jag skulle fått alldeles för mycket pisk.

Resten av utställarna skriver jag inte om, om någon undrar något kan ni fråga. Det var allt när det kommer till själva tv-spelen, men Game show är så mycket mer


Part 2) The Cosplayers


En egen del av mässan i sig. Och jag fann nästan den här delen mer underhållande än spelen, helt på allvar. Man sprang även in i ett flertal bekanta ansikten på mässan!

--The Mimic
Blev minst sagt förvånad när jag sprang in i en levande mimik, som man stött på i ett antal rollspel genom åren. Till och med lite ångestladdat, så sur man blivit när man hamnat öga mot öga med en sådan här förut. Minns speciellt när jag och Mark skulle sänka "Large Box" duo i FFXI och det inte riktigt gick som planerat.

Dessa har spökat i RPG historien för evig och jagat mig i mina mardrömmar ända sedan jag var liten.
För om man öppnar dem så..

... dör man ofta mer rätt stor säkerhet. Jag tror att det här måste vara ett av tvspelsvärldens mest över-powerade monster.



--FFXI Tarutaru

En Taru! Jag kan inte riktigt beskriva det här utan att ta risken att den redan stora nördstämpeln ska bli alldeles för stor. Men det här kortet gjorde fan min dag, min vecka, min månad, mitt år. Ok då kanske inte mitt år.

Det är tur för er nu att jag inte har tillgång till alla mina 10000 screenshots från FFXI online tiden, då de ligger på min gamla dator i Sverige. Annars hade jag kunnat göra den här posten dubbelt så lång

--Final Fantasy VIII

Quistis, Seifer, Selphie, Rinoa, Squall.

--SUPER SMASH BROTHERS BRAWL

Zero Suit Samus, Gannondorf, Link, Peach, Kid Icarus, Yoshi

--FFXI

Jag hatar att lägga upp bilder som är tagna på den där ledden! Det får liksom större plats än de förtjänar, och förminskar man dem blir de alldeles för smala. Jag kom fram till att den här bilden måste vara med dock.
Vänster: FFXI Elvaan, i Brigandine och RSE armor. Grym, men ingenting mot henne till höger. FFXI, Dancer 75, Full AF. Och om man jämför med hur karaktären ser ut i spelet är denna outfit fan en 100% perfekt imitation. Och då menar jag 100%. Bilden fick vara med för att jag tror att hon officiellt vann när det kom till att efterlikna. Se själva:

Dancer

--Final Fantasy VII

Cloud, Aeris, Zack. Vem är den blåa? Shinra Soldier?

--Final Fantasy IX

Beatrix. Den här är nästan också perfekt. Jag tror de flesta har glömt vem det är så jag letade upp en bild.




Det här var bara ett minimalt urval av allt man såg under mässan. Men det är nog de jag tror flest personer kan tänkas känna igen. De som var absolut populärast och i stort sett fick en ring runt sig av fotografer var karaktärer jag inte har någon aning om vart de kom ifrån. Därför knappt något intresse.


Part 3) The Chicks


Pic by GodOfSpeed: http://www.flickr.com/photos/28537954@N04/3953230803/

Ingen mässa (förutom de som hålls i Sverige då) är en riktig mässa utan riktiga utställnings brudar. Alla företag från SE till Docomo har sina egna brudar, i egna uniformer, som bara gott står där och ler medan en skara japanska gubbar står och fotograferar för allt de är värda. Då de inte handlade om se så där 10-20 stycken utan om ett 100 tal så antar jag att jag måste ha med det i inlägget för att inte utelämna några av de stora delarna av mässan. Och jag behöver ju inte direkt skriva så mycket om det heller.


Konami - MGS



UBI Soft - Assasins Creed



4) The Merchandise

Man hittade även en hel avdelning avsatt för just varor i former av accessoarer, mjukis djur, kaffekoppar, kläder, action figurer osv.
Och det sträckte sig så långt att man till och med hittade det här

Jag menar kom igen, en R-Type store. R-Type är ju typ världens äldsta skitspel.

De stora affärerna var hur som helst Square Enix och Capcoms. Då menar jag inte att de var stora till ytan utan att de var höjdpunkterna. Squares affär var mer eller mindre ett litet avspärrat område man var tvungen att köa cirka 1 timme för att komma in till. Självklart inga problem. Capcoms hade vi inte tid att ta oss in i då kön var ungefär den samma.



Allt från detta följt av Final Fantasy XIII paraply, t-shirts, smycken. Exklusiva halsband med White och Black materia från Final Fantasy VII fanns till salu. Var riktigt sugen på att köpa Meteor (black), den som Sephiroth använder för att förstöra världen (höhö). Men när prislappen var 1500sek(-_-) så lyckades till och med jag hålla mig.

Från att ha velat köpa "en av varje" gick det till att jag nöjde mig med att köpa 2 affischer och en liten Cactuar. Mest för att jag absolut hade känslan att jag skulle ångra mig om jag gick därifrån tomhänt.



5) Avslutande kommentarer

Det var riktigt kul, det var grymt, det var storslaget. Även om texten till det här inlägget blev riktigt tunn då skrivkraften tog slut för länge länge sedan.

Som avslut kan jag publicera, exklusivt för TokyoTrip, den första bilden ur Metal Gear Solid 5!

Tokyo Espionage Action har aldrig varit hetare.


Fortsättning följer.....



RSS 2.0